Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stílusok

 Hello! 
Hogy azért mindenki találjon magának vlalami érdekeset nézzünk be egy picit az rock és a emo "világa" mögé is.

1) Rock
 
A rock egy könnyűzenei stílus, mely a második világháborút követő politikai feszültségek korában tört utat magának, egész kulturális forradalmat indítva.
1954. április 12-én Bill Haley a Rock Around The Clock című számának stílusa, megszólalása éles ellentétben állt a korra jellemző lágy, fülbemászó, érzelmes dallamok stílusával; az ilyen előadók egyike volt például Frank Sinatra. A rockzene társadalmi hatásai közül a legkomolyabb, hogy megnövelte a szakadékot a háború után felnövekvő tinédzserek és szüleik között. Lehetőséget adott a fiatal generációnak a bennük lévő lázadó életérzés kifejezésére, hiszen ez a zene csak nekik szólt, az ő életérzésüket hirdette. A zenei megújulást követte az öltözködési stílus és a teljes viselkedéskultúra megváltozása. A rock futótűzként terjedt az Egyesült Államokban, majd Nagy-Britannia után egész Európában, végül az 1960-as évekre meghódította az egész világot.
 
A rockzene hangzását meghatározza az elektromos gitár alkalmazása, ami az ötvenes években, a rock and roll előretörésekor vált népszerűvé.Rockban az elektromos gitárt általában basszusgitárral kísérik, ami szintén ekkor jelent meg (először a jazzben alkalmazták),valamint dobfelszereléssel, ami magában foglal különböző dobokat és cintányérokat.[3] A három alapvető hangszer gyakran kiegészül billentyűs hangszerekkel (például zongorával vagy Hammond-orgonával, esetleg szintetizátorral). A rockzenét játszó csapatokat szleng kifejezéssel bandáknak vagy rockbandáknak nevezik, és általában 3-5 személy játszik bennük. A rock tradicionális felállása a quartett, ahol szerepel egy énekes, egy szólógitáros, egy ritmusgitáros, egy basszusgitáros és egy dobos, néha billentyűs illetve egyéb hangszeres.
Más könnyűzenei stílusokkal (pl. jazz) szemben a rock zeneileg sokszor jóval egyszerűbb mind dallam, mind harmóniavezetés, mind ritmika szempontjából. Rockban az akkordok sokszor egyszerű hármashangzatok, fordítások nélkül, így nem ritka a kvint- és oktávpárhuzam, ami a klasszikus összhangzattanban tiltott. A rockszámok általában egyszerű, 4/4-es, egyenes (nem szinkópált) alapokra íródnak repetitív, monoton 2-4-es dobkísérettel, ami a második és negyedik leütést hangsúlyozza. A dallamok sokszor modális skálákon alapulnak, gyakori a dór, mixolíd, ión és eol-skála. A leggyakoribb akkordmenetekben terc, kvárt és kvint-lépések találhatók, néha disszonanciával. A hatvanas évek óta a rockdalok gyakran a verze-refrén formát követik, ami korábban a blues és a folk sajátja volt. Azonban a rock rengeteg különböző zenei stílussal keveredett, ezért mára a fent leírtaktól nagyban eltérőek lehetnek a rockszámok.
 
Egy-két kép a rock-hoz:
nirvana-smile.jpg

rock-music.jpg

 

 

 

 

 

rock-bands.png

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2) Emo
Az emosok zárkozottabbak, érzékenyebbek, többet sírnak, azért sokan elítélik őket főleg Emo Kideket.(srácokat) Sokan tévedésben vannak avval kapcsolatban h. vagdossák magukat-ez NEM igaz, előfordul ilyesmi is de ez a stílus nem erről szól. Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain,  ami az emberi érzelmekkel és léttel kapcsolatosak. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni. Az elme szabadságát és a boldogságot részesítik előnyben. (az őspunkok sajnos gyűlölik őket érzelgősségük miatt, és merthogy szintén kissé kitűnnek a tömegből, továbbá mert nem politikai dolgok ellen lázadnak).
  Körülbelül a 90'es évek közepén meg ez az alternatív zenei irányzat. Punk-pop ötvözete a harcore elemeivel.
A szövegek az énekesek érzelemvilágáról szólnak, a szerelemről és bánatról egyaránt. Érzelmekkel telített dalszövegek,melyeket gitárszólókkal és dobelemekkel füszerezve adnak elő.
 
Egy-két kép az Emo stílushoz:
emolovequotes.jpg
14546526-emo-love.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
image-coeur-logo-emo.jpg
purple-heart-gram-logo.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ennyi volt a stílusról remélem találtál magadnak érdekes dolgot! 
 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Csurgai Georgina

Keress Facebook-on vagy Twitter-en :)


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 97824
30 nap: 565
24 óra: 23