Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Film szereplők

Heloo! 
Ha a többi oldal nem érdekelt annyira akkor remélem ezen az oladlon találsz érdekeset! Itt a filmekből találod a kedvenc szereplőimet róluk pedig egy-két érdekességet! 
 
1.)Alkonyat
1) Bella Swan- Kristen Stewart

11516_272262582905366_41497089_n.jpg

 • Születési név:  Kristen Jaymes Stewart
 • Becenév:  Kris
 • Születési idő:  1990. április 09.
 • Születési hely:  Los Angeles, California, USA
 • Foglalkozás:  színésznõ
 • Családi állapot:  hajadon
 • Magasság 168 cm
 • Eredeti hajszín:  Szõke
 • Szemszín:  Kékes-zöld
 • Csillagjegy:  Kos
Érdekesség:
Bátyjával Cameron-al és szüleivel Los Angelesben élnek.
Édesapja tv-s producerként dolgozik a Fox tv csatornánál.
Los Angelesben született, de kiskorában Coloradoban éltek és csak késöbb költöztek vissza Los Angelesbe.
Az ismertséget a Pánikszoba c. film hozta meg neki, melyben Jodie Foster lányát játszotta. Hetedik osztályos koráig iskolába járt, késõbb már levelezõtagozaton folytatta tanulmányait. Kristen színjátszáskarriere nyolc évesen kezdõdött, miután egy ügynök látta õt az általános iskolája karácsonyi elõadásában. 2008-ban egy megbeszélésen a Vanity Fairrel, ismerkedett meg Michael Angarano színésszel. Jelenleg õ a barátja. Twilight forgatása alatt közeli barátságot kötött Robert Pattinson-nal és Nikki Reed-el.
Tehetségét mi sem bízonyítja jobban, hogy 3 egymást követõ évben is jelölték a Young Artist Awards-ra - 2003-ban a Pánikszoba, 2004-ben a Jéghideg otthon és 2005-ben az Undertown c. filmekben nyújtott alakításáért.
2012-ben befejeződnek az Alkonyat befejező részének forgatásai, ezt követően elkészült az új kaland film is, melyben hófehérkét alakította a Hófehér és a vadász című filmben. 2014-ben a Camp X-Ray című drámában látható, melyben partnere, Lane Garrison. 2014-ben várhatóan a Sils Maria és az Anesthesia című filmjei is bemutatásra kerülnek.
Miután végleg szakított Robert Pattinsonnal, mégis egy poztív eseménnyel zárhatta a 2013-as esztendőt, ugyanis a Chanel divatház őt választotta 2014-es reklámkampányuk arcának.
 
2) Edward Cullen- Robert Pattinson
313812_224489261021335_1272103336_n.jpg
 • Születési névRobert Douglas Thomas Pattinson
 • Becenév:  Rob, Rpattz, Spunk Ransom
 • Születési idő:  1986. május 13.
 • Születési hely:  London, Anglia
 • Foglalkozás:  színész, modell
 • Családi állapot:  nőtlen
 • Magasság:  185 cm
 • Eredeti hajszín:  sötétszõke
 • Szemszín:  zöld
 • Csillagjegy:  Bika
Érdekesség:
1986. május 13-án született Londonban, Angliában. Angol színész, modell és zenész.
Édesanyja, Claire egy modellügynökségnél dolgozik, míg édesapja, Richard autókat importál és ad el az USA-ból.
Rob a Tower House School-t és a Harrodian School-t végezte el, majd egy amatõr színházi csoportba állt be, a Barnes Theatre Company-be. Néhány szerep után szerepelhetett a Tess of the D'Urbervilles című tv-sorozatban is, majd ez után nagyobb szerepekhez is szerett volna hozzájutni.
Ekkor igazából csak színész szeretett volna lenni, ám modellként is sikeres pálya állt elõtte. 12 évesen kezdett modellkedni, de csak pár év múlva gondolta komolyan, addig nem igazán foglalkozott vele. „Amikor elkezdtem modellkedni, egészen magas voltam, és úgy néztem ki, mint egy lány, és ezért akkoriban rengeteg munkát kaptam. Aztán elkezdetem egyre jobban úgy kinézni, mint egy férfi, és már nem igazán kerestek. Azt hiszem, ez egy szerencsétlen rész a modellkarrieremben.” Ennek ellenére szerepelt a Hackett 2007-es õszi kampányában.
  Elsõ, mondhatni nagyobb szerepe, és egyben színészi pályájának kezdete a német Ring of the Nibelungs (A gyűrű átka) című tvfilmben volt mint Giselher, majd szerepelt még 2005-ben Mira Nair rendezõnõ Vanity Fair filmjében is, de mint sok kezdő színésznek, az õ jelenetét is kivágták a filmbõl, csak a dvd verzión látható.
  2005 májusában részt vett a The Woman Before című film brit premierjén, ahol megismerte Tom Riley rendezõt, aki késõbb ráosztotta Cedric Diggory karakterét a Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter és a tűz serlege) című filmben. Szereplése után a The Times kikiáltotta a British Star of Tomorrow-nak, vagyis magyarra fordítva a Holnap sztárjának. Mások már az új Jude Law-t látják benne.

 

2.) Elhurcolva
1) Nathan- Taylor Lautner
3e9c9b6fd9_taylor-lautner-twilight-breaking-dawn-part-2-london-premiere-pic2.jpg
 • Születési név:  Taylor Daniel Lautner
 • Becenév:  Tay
 • Születési idő:  1992. február 11.
 • Születési hely:  Grand Rapids, Michigan, USA
 • Foglalkozás:  Színész
 • Családi állapot:  nőtlen
 • Partner:  Marie Avgeropoulos
 • Magasság:  179 cm
 • Eredeti hajszín:  Barna
 • Szemszín:  Barna
 • Csillagjegy:  Vízöntő
Érdekesség:
1992. február 11-én látta meg a napvilágot a Michigan állami Grand Rapidsben. Édesanyja, Deborah szoftverfejlesztő cégnél dolgozik, míg édesapja, Daniel repülőgép pilóta. Húga, Makena 6 évvel fiatalabb nála. Családjuk francia, holland, ír, német, illetve anyai ágon őshonos amerikai felmenőkkel (ottawai és potawatomi-i) is büszkélkedhet. Származási vonalát egészen az ük-ük-ük nagyapjáig, Edward M. Lautnerig (aki 1848-ban, Ausztriában született Wenzel Lautner és Helen Quiezer gyermekeként) lehet visszavezetni. Taylor szigorú, római katolikus háztartásban nőtt fel a michigan-i Hudsonville-ben.
Tanulmányait a Jamestown Általános Iskola diákjaként kezdte, miközben Fabiano's Karate School intézményében a karate művészetét sajátította el. Hét éves korában az országos karate versenyen 3 díjjal is jutalmazták. A louisvillei nemzetközi karateversenyen megismerkedett az Xtreme Martial Arts alapítójával, Michael Chaturantabut-tal (Mike Chat), aki az elkövetkezendő évekre az edzője lett. Chat edzőterme az „Angyalok városában” helyezkedett el, ezért Taylornak a közös edzések miatt folyamatosan ingáznia kellett LA és a michigani kisváros között. Azonban igyekezete és kitartása kifizetődött, hisz tehetségét számos verseny keretein belül megcsillogtathatta: 8 évesen elnyerte a fekete övét, továbbá három aranyérmet is nyert, illetve a Nemzetközi Karate Szövetség (National Karate Association) junior világbajnoka lett, amikor megnyerte a forma- és a fegyveres formagyakorlatot is.
A fiatal srác nemcsak a karatéban, de más sportokban is kiemelkedően teljesített – többek között baseball, amerikai foci, de a jazz és a hip-hop csapat tagja is volt – és még kinézete miatt sem panaszkodhatott, hisz a „legszebb mosoly” díját is elnyerhette középiskolájában.
Edzője, (Mike) Chat – aki szintén feltűnt néhány neves hollywood-i alkotásban – biztatására kezdett el színészkedni. Első meghallgatása a Burger King reklámfilm szerepéért volt 7 évesen – habár szerepet nem nyert el, a meghallgatásokat feltűnően élvező fiú végleg elhatározta, hogy a színészi pályát szeretné követni. Néhány csendesebb év eltelte után 2001- ben elnyerte A nindzsa árnyéka (Shadow Fury) c. akciófilm egyik mellékszerepét. A fárasztó ingázásokat megunva a Lautner család elhatározta, hogy elhagyja a családias kisvárost és Los Angelesbe költöznek, hogy támogassák fiukat: először egy hónap „próbaidőként” költöztek Kaliforniába, aztán 2002-ben megvették santa clarita-i ingatlanukat, véglegesítve a hollywoodi álmot.
Számos kisebb szerep – Életem értelmei (My Wife and Kids), The Bernie Mac Show, Mindig nyár (Summerland) – és szinkronhangolás (Charlie Brown, Danny Phantom) után 2005-ben megkapta az áttörést jelentő szerepet a Cápasrác és Lávalány kalandjai (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl) c. filmben. A kis Taylor ebben a filmben is kamatoztathatta a sok évnyi sportolás (főleg karatézás) során szerzett önfegyelmét és harci koreografikus képességét. Néhány hónappal később mellékszereplőként feltűnt a Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen) folytatásában is, mint Eliot Murtaugh. 2 évvel később Taylor az NBC tiszavirág-életű drámasorozatában, az Első számú ellenségem (My Own Worst Enemy) alakíthatta a főszereplő, Christian Slater fiának karakterét, Jack Spiveyt.
2008-ban jogosítványa megszerzése mellett előrehozta érettségi vizsgáit, hogy teljesen a színészetre tudjon koncentrálni. E lépése szerencsésnek bizonyult, ugyanis ügynöke bíztatására elment a – számára akkor még ismeretlen – Stephenie Meyer könyvei alapján készült filmadaptáció, az Alkonyat (Twilight Saga) 2008-as meghallgatására. Végülis megkapta a vérfarkas Jacob Black szerepét, ami a világot jelentő deszkával volt egyenlő. A sorozat második részének, Újhold (New Moon) alatt történő rendezőváltás eredményeként Taylor maradása kétséges volt, hisz a rendező szeretett volna egy maszkulinabb, izmosabb színészt Jacob Black szerepében látni. Hogy megmutassa végtelen kitartását és akaraterejét az akkor 17 éves srác szinte a hét minden napját kemény (napi 8-10 órás) edzéseken töltötte, étrendjében szintén drasztikus lépésekre volt szükség. A változások a film rendezőjét és producereit is lenyűgözték, így már nem volt kérdés Taylor maradása. A Saga (és az azt körülvevő hype) töretlenül folytatódott további három (Napfogyatkozás – Eclipse, Hajnalhasadás 1.,2. – Breaking Dawn 1., 2.) mozifilmmel. A híres regény adaptációjában főszereplőt alkotó 3 színész – Taylor Lautner, Kristen Stewart, Robert Pattinson – azóta is húzónévnek számít Hollywoodban és még a „Hírességek Sétányán” (Walk of Fame) is helyet kaptak szemtelenül fiatal koruk ellenére.
A fiatal színész a 2010-ben mozikba került Valentin-nap (Valentine’s Day) c. sztárparádéban is feltűnt olyan nevek mellett, mint Jamie Foxx, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Julia Roberts, Anne Hathaway és még sorolhatnánk.. Igazi első, független főszerepét a 2011-ben bemutatott Elrabolva (Abduction) c. akciófilmben kapta meg, mint Nathan. A film másik főszereplője az énekes Phil Collins lánya, Lily Collins. Ezen kívül Alfred Molina, Jason Isaacs és Sigourney Weaver neve is ismerősen csenghet a filmekben jártas közönségnek. 2012-ben Adam Sandler meghívására csatlakozott a Nagyfiúk 2. (Grown Ups 2) vígjáték szereplőgárdájához, ahol egy menő főiskolás srácot, Andyt játszott. Legújabb filmje, a Tracers 2014-ben kerül bemutatásra, amiben szintén főszerepet kapott, mint Cam, a biciklis futár, aki egy rejtélyes idegen szépség, Nikki (Marie Avgeropoulos) miatt belekeveredik a parkour sötét világába.
2010 óta a legjobban fizetett fiatal színészek élvonalában tudhatja magát, több tízmilliós rajongótáborral szerte az egész világon.
 
2) Karen- Lily Collins
1010024_687855361228317_1860683216_n.jpg
 • Születési név:  Lily Jane Collins
 • Becenév:  Lil
 • Születési idő:  1989. március 18.
 • Születési hely:  Guildford, Surrey, Anglia
 • Foglalkozás:  Modell, Színésznõ
 • Családi állapot:  hajadon
 • Magasság:  165 cm
 • Eredeti hajszín:  Barna
 • Szemszín:  Barna
 • Csillagjegy:  Halak
Érdekesség:
Lily Jane Collins 1989. március 18-án születetett Guildford városában, Surrey megyében, Angliában. Édesapja Phil Collins, az angol Genesis együttes énekese, édesanyja Phil második felesége, Jill Tavern. Édesanyja amerikai és a Beverly Hills-i Nők Klubjának elnöke. Féltestvére Joely Collins színésznőnek és Simon Collins zenésznek (apja első házassága után). Apja harmadik házasságából is van két féltestvére, Nicholas és Mathew Collins. Anyai nagyapja egy kanadai zsidó bevándorló volt, aki egy rendkívül híres ruhaüzletet üzemeltetett Los Angelesben. Öt éves volt, mikor szülei elváltak és édesanyjával Angliából Los Angelesbe költözött. A Harvard-Westlake középiskola diákja volt, majd a Dél-Karolinai Egyetem hallgatója, ahol televíziós újságírást tanult.
  Lily két évesen tűnt fel először a képernyőn a BBC Growing Pains című sorozatában. Tinédzserként NY Confidential címmel írt egy kolumnát a brit Elle Girl magazinnak. Később írt a Seventeen, a Teen Vogue és a Los Angeles Times című magazinoknak is.
2007-ben a Chanel kiválasztotta, hogy viselje az egyik ruhájukat a 2007-es Bal des Débutantes elnevezésű jótékonysági gálán, mely a Hôtel de Crillon-ban került megrendezésre Párizsban. 2008-ban a spanyol Glamour magazin "Az év nemzetközi modelljének" választotta, melynek 2009 augusztusában címlapjára is felkerült.
Lily részt vett a 2008-as elnökválasztási kampányban, mint a Nickelodeon "Kids Pick the President" című műsorának házigazdája. 2008-ban Young Hollywood Awardot nyert "Legújabb Vörös Szőnyegi Tudósító" kategóriában. 2009-ben szerepelt a 90210 című sorozat két epizódjában, köztük az évad fináléjában is. 2009-ben 20 másik hölgy mellett a Maxim magazin beválasztotta a "Rocksztárok legdögösebb lányai" közé. Ugyanebben az évben Collins Tuohy szerepében tűnt fel az A szív bajnokai című filmben, melyben Sandra Bullock karakterének lányát alakította. 2011-ben ő játszotta a harcos pap lányát, Lucy-t A pap - Háború a vámpírok ellen című filmben, Paul Bettany oldalán. 
Lily felkerült a NextMovie.com "Legújabb tehetségek, akiket 2011-ben nézel majd" elnevezésű listájára. 2011-ben Taylor Lautner oldalán tűnt fel az Elhurcolva című akciófilmben. 2012-ben Hófehérkét alakította a Tükröm, Tükröm című filmben, mely Hófehérke meséjének feldolgozása. A filmben Julia Roberts alakította a gonosz mostohát. A The Telegraph egyik cikkében azt írta: "Imádnivaló, szenzációs, szinte tökéletes arca van a mozihoz; olyan mint Audrey Hepburn, csak éppen Liam Gallagher szemöldökével. Mosolya a szemtelenség platóni ideálja." Énekesként is ezzel a filmmel debütált: a film korongjához felénekelte az "I Believe in Love" című dal egy újfajta feldolgozását.
  2012 márciusában bejelentették, hogy Lily kapta meg Samantha szerepét a Stuck in Love című filmben, melyben Jennifer Connelly, Logan Lerman, Kristen Bell és Greg Kinnear oldalán játszott. 2013-ban forgatta le Love, Rosie című filmjét Dublinban, melyben Sam Claflin a partnere. A film Cecelia Ahern Ahol a szivárvány véget ér című könyvének filmes adaptációja. A mozit előrláthatólag 2014-ben mutatják majd be.
Megkapta Clary Fray szerepét Cassandra Clare New York Times bestseller könyvsorozatának, A végzet ereklyéinek filmes adaptációiban. Az első filmet, a Csontvárost 2013 augusztusában mutatták be világszerte. A második rész, a Hamuváros forgatása eredetileg 2013 szeptemberétől decemberig tartott volna, ám a nem megfelelő forgatókönyv miatt elhalasztották. A munkálatok feltételezhetően 2014 januárjától zajlanak majd Torontóban, ahol az első film is készült.
A hírek szerint jelenleg tárgyalnak Lily-vel a Büszkeség és balítélet meg a zombik című film kapcsán, hiszen Jane Austen híres könyvének paródiájában ő alakíthatná a főszerepet.
 
 
3.) Csontváros
1) Clary Fray- Lily Collins
Elhurcolva-nal keresd
 
2) Jace Wayland- Jamie Campbell Bower
jamie_campbell_bower_a2.jpg
 • Születési név:  James Metcalfe Campbell Bower
 • Becenév:  J
 • Születési idő:  1988. november 22.
 • Születési hely:  London, Anglia
 • Foglalkozás:  színész
 • Családi állapot:  nőtlen
 • Magasság:  183 cm
 • Eredeti hajszín:  barna
 • Szemszín:  kék
  Csillagjegy:  Nyilas
Érdekesség:
Londonban született, és ott is nõtt fel. A Bedales és a National Youth Music Theatre nevű társulatok tagja volt.
Igazi karrierjét egyik jó barátjával, Laura Michelle Kelly-vel kezdte, akivel együtt szerepelt a Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street című filmben. Itt Anthony Hope volt a karaktere.
A színészkedés mellett a The Darling Buds nevű bandában énekel és gitározik.
A londoni Select Model Management szerzõdött modellje jelenleg is.
2009-ben két filmje kerül bemutatásra: a The Prisoner, ami egy remake, és a The Twilight Saga: New Moon. Az Újholdban a Volturi egyik tagját, Caius-t alakította, ő látható Caius szerepében az Eclipse és a Breaking Dawn filmekben is. Feltűnt a Harry Potter and the Deadly Hollows 2 epizódjában, mint Geller Grindelwald. Jövőre 2012-ben pedig Jamie-t új szerepben láthatjuk.  Ő fogja alakítani Jace Waylend-et a The Mortal Instruments című filmben. Jace egy fiatal, ám hatalmas erővel bíró árnyvadász  főszerepben tündököl.
  2011-ben eljegyezte a Harry Potter filmek sztárját (Ginny) Bonnie Wrightot, de 1 évvel később, 2012 júliusában szakitottak. Nemsokkal később Lily Collins szinésznővel jött össze. Kapcsolatukat a lesifotósok buktatták le, akik több képet is készitettek róluk.
 
 
4.) A felhők fölött 3 méterrel
1) Hugo- Mario Casas
pic25.jpg
 • Születési név:  Mario Casas Sierra
 • Születési idő:  1986. június 12.
 • Születési hely:  La Coruña, Spanyolország
 • Foglalkozás:  színész
 • Családi állapot:  nőtlen
 • Partner:  Maria Valverde
 • Magasság:  179 cm
 • Eredeti hajszín:  Fekete
 • Szemszín:  Barna
 • Csillagjegy:  Ikrek
Érdekesség:
Mario Casas spanyol színész, 1986.06.12-én született La Coruna-ban (Spanyolország). 1994-ig élt itt, majd Barcelonába költözött, ahol reklámokkal kezdte a pályafutását.17 évesen Madridba költözött, hogy befejezze tanulmányait. Beiratkozott a Cristina Rota School of Dramatic Arts-ba.
  2005-ben kedte karrierjét, a Személyes okok símű sorozatban.
Filmben 2006-ban debütált,  Antonio Banderas rendezése alatt álló Nyári eső című filmben.
2007-2010-ig a Balfék körzet című spanyol sorozatban, ő alakította Aitor-t .
2009-ben két spanyol filmben is főszerepet játszott az Agyelszívásban és a Szex, party és hazugságokban, mindkettő kasszasiker lett.
2010-ben  A felhők fölött három méterrel című filmben, "H"-t alakította, Maria Valverde színésznővel, akivel azóta egy párt alkotnak. A film egy könyv adaptációja, és a legsikeresbb spanyol film lett abban az évben.
2011-től pedig a Bárka című spanyol sorozatban Ulisest alakítja,  Blanca Suárez színésznővel. 2013-ban befejeződött a Bárka című sorozat a 3. évaddal, sok rajongó bánatára.
A felhők fölött három méterrel- Akarlak! című film folytatása a Tengo ganas de ti 2012. június 22-én jelent meg.
2013-ban a La mula című drámában Castro-t alakítja, Maria Valverdével, a Las brujas de Zugarramurdi című horror-komédiában Tony szerepében lesz látható.
  Édesapja Ramon Casas és az édesanyja Heidy Sierra. Három testvére van: Sheila Casas, Christian Casas és Oscar Casas, akik szintén színészek.
  Volt barátnője, a színésznő Amaia Salamanca. Összefüggésbe hozdták Clara Lago és Blanca Suarez színésznőkkel, de azok nem bizonyultak valósnak.
2010-ben forgatták A felhők fölött három méterrel című filmet, azóta egy pár Maria Valverde színésznővel és együtt élnek Madridban. Mariával 2 hónapig (2012 év végén) külön éltek, szakítottak, de újra együtt vannak!
 
2) Babi- Maria Valverde

11033_maria-valverde-premier-3msc.jpg

 • Születési név:  Maria Valverde Rodriguez
 • Becenév:  Mary Campanilla (Tinkerbell)
 • Születési idő:  1987. március 24.
 • Születési hely:  Carabanchel, Madrid, Spanyolország
 • Foglalkozás:  színésznő
 • Családi állapot:  hajadon
 • Partner:  Mario Casas
 • Magasság:  165 cm
 • Eredeti hajszín:  barna
 • Szemszín:  barna
 • Csillagjegy:  Kos
 
Érdekesség:
María Valverde Rodríguez 1987. március 24-én született Madridban (Spanyolország), a szülei egyetlen gyermeként. Rufusnak hívták a kutyájukat. Édesanyja Gloria (szobrász), María a legfontosabb az életében, aki mindig is színésznő szeretett volna lenni.
  Teljesült az álma, mert csak 16 éves volt, amikor megkapta María szerepét, Luis Tosar mellett (A bolsevik gyarlósága). Majd befejezte a középiskolát, a rendezők és a kritikusok szerint ő maga a szépség és a szakmaiság. 2005-ben elválllata Melissa P (Melissa P. - Minden este 100-szor, kefével) szerepét, a film az olasz botránykönyv alapján készült, kegyetlen őszinteséggel mesél egy fiatal lány első szexuális élményeiről. 2006-ban  A véres dinasztia: A Borgia-család történetében Lucrecia Borgia-át alakítja.  2009-ben A repedések című filmben Fiamma Coronna szerepét vállalta el.  2010 -ben pedig a Felhők fölött három méterrel című filmben, Mario Casas mellett Babi-t alakítja, a film egy könyv adaptációja, és a legsikeresebb spanyol film lett abban az évben. 2012-ben pedig folytatják a filmet.
2013-ban láthatjuk La mula című filmben Conchi szerepében Mario Casas mellett, a Libertador című filmben Maria Theresa Bolivar szerepében és a Broken Horses című filmben Vittoria szerepében láthatjuk.
  2010-ben forgatták A felhők fölött három méterrel című filmet Mario Casas mellett, akivel azóta egy párt alkotnak és együtt élnek Madridban. 2012. év végén szakítottak Marioval, de 2013. januárjában kibékültek és újra együtt vannak.
- Kedvenc előadói, énekesei: Nirvana, Nelly Furtado és Dido
- Lisztérzékeny, vegetáriánus és az egészséges életmód híve.
 
2003. Goya-díj - a legjobb új színésznő (A bolsevik gyarlósága)
2005. San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál - Legszebb spanyol filmes arc
 
5.) Hófehér és a vadász
1) Hófehér- Kristen Stewart
Alkonyat-nál keresd
 
2) Eric- Chris Hemsworth
wenn3295500.jpg
 • Születési név:  Christopher Thomas Hemsworth
 • Születési idő:  1983. augusztus 11.
 • Születési hely:  Melbourne, Victoria, Ausztrália
 • Foglalkozás:  színész
 • Családi állapot:  nős, 1 gyermek
 • Partner:  Elsa Pataky
 • Magasság:  191 cm
 • Eredeti hajszín:  barna
 • Szemszín:  kék
 • Csillagjegy:  Oroszlán
Érdekesség:
1983. augusztus 11-én született az ausztráliai Melbourne városban. Anyja, Leonie angol tanár, apja Craig Hemsworth pedig szociális tanácsadó. 2 fiútestvére van, akik szintén színészettel foglalkoznak. Bátyja Luke, az öccse pedig Liam. Gyermekkorát az északi területen levő Bulmanben, egy ausztrál bennszülött kisvárosában töltötte bivalyok és krokodilok között. Később visszaköltöztek Melbourne-be, ahol a Heathmont College középiskolában leérettségizett. Érettségijét követően újra Bulmanbe költöztek, majd néhány év múlva az egész család inkább a Fülöp-szigeteket választotta otthonául.
Színészként 2002-ben debütált a Guinevere Jones ausztrál sorozatban, Arthur királyként. Ezt néhány kisebb epizódszerep követte (pl. a Neightbours sorozat, amiben a testvérei is játszottak). 2004-ben jelentkezett Robbie Hunter szerepére a nagysikerű Home and Away (Otthonunk) sorozatba, sikertelenül. Később azonban visszahívták, és felajánlották neki Kim Hyde szerepét, amit elfogadott és a szerep kedvéért Sydneybe költözött. 2007. július 3-án hagyta ott a sorozatot. Összesen 185 epizódon keresztül volt látható a televízióban. Azt ott töltött idő alatt szerepelt a Dancing with the Stars műsor 5-ik évadában, ahol táncpartnere Abbey Ross volt, és a 6-ik párként estek ki. Kétszer jelölték a Logie Awards-on, amiből egy jelölést be is váltott. 2005-ben elnyerte a Legnépszerűbb újonc díjat.
Ezután csak 2009-ben tűnt fel a JJ Abrahms által rendezett Star Trek nyitójelenetében. A rövid jelenetében James T. Kirk apját, George Kirk-öt alakította. Ezt követte David Twohy által rendezett és irt, A Perfect Getaway (Pokoli édenkert) thriller. Első főszerepét 2010-ben kapta a Ca$h című krimiben Sean Bean oldalán. A film rendezője, Stephen Milburn Andersont teljesen lenyűgözte az alakítása. A film főszerepét 6 héttel az után kapta, hogy az Egyesült Államokba költözött.
Világhírnevet, a Marvel képregény viking istenétől, Thortól kapott. A 2011-ben bemutatott film, egy csapásra népszerűvé tette. A történet főhőse Thor, a bátor harcos, aki arrogáns viselkedése miatt apja, Odin a Földre száműzi Thor egyetlen fegyverével, Mjölnirrel.
2012-ben újra Thorként volt látható az Avengers (A bosszúállók) akciófilmben, ahol feltűnt a Thorban is szerepelt Tom Hiddleston is. A Joss Whedon által rendezett Avengers film a Thor, a Captain America, és az Iron Man filmek folytatása, ahol a szuperhősök összefognak Loki ellen, hogy elpusztítsa a Földet.
Szintén 2012-ben (néhány nappal az Avengers premierje előtt) mutatták be a 2009-ben leforgatott The Cabin in the Woods (Vadászlak az erdőben) horrorfilmet. A film középpontjában 5 barát látható, akik elmennek egy erdő közepén levő házba, ahol akaratuk és tudtuk nélkül részt vesznek egy horrorisztikus kísérletben.
Ez követően nyáron a Snow White and Huntsman (Hófehér és a vadász) című filmben láthattuk, ahol a vadászt alakította. Partnerei az Oscar-díjas Charlize Theron, és a Twilight filmek sztárja, Kristen Stewart.
Ősszel újra feltűnt a Red Dawn remake filmben Jed Eckerként. A történet az országot az észak-koreai kormány hirtelen megszállását és a nekik ellenálló tinédzser csoportot mutatja be.
2013 szeptemberében bemutatásra kerül Ron Howard által rendezett, Niki Lauda életrajzi filmje a Rush (Hajsza a győzelemért), melyben a Forma-1-es pilótát, James Huntot alakítja, Niki Lauda legfőbb ellenfelét.
November 8-án mutatják be a Thor: The Dark World (Thor: a sötét világ) filmet. Thor és az Asgard lakói most nem akármilyen ellenfelet kaptak: Malekitht, és a sötét elfeket. Ám most nemcsak a Földet kell védelmezniük, hanem az egész univerzumot.
Júniusban kezdte el forgatni a Cyber filmjét, ami miatt levágatta hosszú fürtjeit is. Az akció-thriller film középpontjában egy igen képzett számitógép hacker fog állni. 
Ám a közeljövőben sem fog unatkozni. Hamarosan elkezdi forgatni az In the Heart of the Sea drámát, ami az 1820-as évekbeli bálnahajó legénységéről fog szólni, akik a Csendes-Óceánon ragadnak 90 napig, kiszolgáltatva magukat a dühöngő időjárásnak, betegségeknek, éhezésnek, miközben egy ámbráscettel is harcot vivnak. A túlélésért pedig nagy árat kell fizetniük. A film rendezője Ron Howard lesz. Az igaz történeten alapuló film, Nathaniel Philbrick azonos cimű könyve alapján készül majd el. 
2015-ben pedig látható lesz az Avengers 2 és a Snow White and the Huntsman 2 filmek folytatásaiban is.
2005 és 2006 között színészkollégájával, Isabel Lucasszal járt. 2010 elején kezdett randizni Elsa Pataky, spanyol származású színésznővel, akit decemberben el is vett. 2012. május 11-én, Londonban született meg kislányuk India Rose.
 
6.) A lány és a farkas
1) Valerie- Amanda Seyfried
amanda-seyfried-red-riding-hood-premiere-01-560x896.jpg
 • Születési név:  Amanda Michelle Seyfried
 • Születési idő:  1985. december 03.
 • Születési hely:  Allentown, Pennsylvania, USA
 • Foglalkozás:  színésznő
 • Családi állapot:  hajadon
 • Partner:  Justin Long
 • Magasság:  161 cm
 • Eredeti hajszín:  szőke
 • Szemszín:  zöld
 • Csillagjegy:  Nyilas
Érdekesség:
1985. december 3-án született Allentownban, Pennsylvaniában. Édesanyja, Ann pszichológus, édesapja, Jack gyógyszerész. Van egy nővére, Jennifer Seyfried, aki zenész és egy rock zenekar, a Love City tagja. Amanda az allentowni William Allen High Schoolban érettségizett 2003-ban, ezután a new yorki Fordham University-n folytatta tanulmányait.
11 évesen kezdett modellkedni. Eleinte a nyomtatott sajtóban jelent meg ruházati hirdetésekben. Többek között a Limited Too számára készült reklámban is szerepelt Leighton Meesterrel. A modell karrierjét 17 évesen fejezte be. Seyfried ezután énekórákat vett és operát tanult egy Broadway szakemberrel. 1995-ben kezdte el színészi pályáját. Ekkor egy színitanodába járt a szülővárosában és szerepelt számos szappanoperában (All My ChildrenAs the World Turns). 2004-ben megkapta Karen szerepét a Bajos csajok vígjátékban Lindsay Lohan és Rachel McAdams oldalán. Először Regina George szerepére jelentkezett,  de úgy vélték, hogy talán Cady Heront kellene eljátszania. De a producerek véleménye alapján végül Karen szerepét kapta, aki Regina egyik plasztikbarátnője. A produckió nagyon sikeres volt, 129 millió dollárt hozott az amerikai mozikban.
Ugyanebben az évben a Veronica Mars című sorozatban jelent meg, mint Lilly Kane. Igaz a karakterét az elején meggyilkolták, de utána több epizódban is feltűnt még, amikor visszatekintések voltak a múltba. 2004 és 2006 között tizenegy epizódban láthattuk. 2005-ben fõszerepet kapott a Nine Lives című filmben. Majd olyan sikeres sorozatokban láthattuk, mint aDoktor HouseA helyszínelők vagy a Különleges ügyosztály.
2006-ban megkapta Sarah Henrickson szerepét a Hármastársak című sorozatban. Sarah az egyik főszereplő, Bill és Barb legidősebb lánya. A sorozat középpontjában Bill, a poligám férfi áll, akinek három felesége van. A széria sikerét követően 2008-ban feltűnt a Napforduló horrorban. Szintén ebben az évben láthattuk a Mamma Mia! musical filmben. Sophie Sheridant játszotta, a főszereplő Meryl Streep lányát. Nagy siker lett és 609 millió dollár bevételt hozott (és mindössze 52 millióból készült). 2008-ban ez lett az ötödik legtöbb bevételt hozó film. Amanda sokat énekel benne és felvettek egy zenei albumot is hozzá, melyen meghallgathatóak a filmben elhangzott dalok. Ez a szerep meghozta számára a sikert és a hírnevet.
2009-ben került mozikba egy tinihorror, az Ördög bújt beléd, ahol Megan Fox és Adam Brody színészekkel játszott együtt. Még ebben az évben láthattuk Julianne Moore és Liam Neeson oldalán a Chloe - A kísértés iskolája drámában. Amanda a címszereplőt alakította. Ez egy erotikus thriller, ahol Chloe egy nő, akit egy feleség felbérel, mert nem bízik a férjében, de végül a nővel kerül közelebbi kapcsolatba.
2010 elején jelent meg a Kedves John! című romantikus dráma, melyben Savannah Curtisként tekinthettük meg alakítását Channing Tatum oldalán. A film Nicholas Sparks regénye alapján készült és elég sok negatív kritikát kapott. Ugyanakkor egyes kritikusok dícsérték az Amanda és Channing közötti kémiát. Aztán megérkezett a Levelek Júliának című filmje is. A főszereplőt játssza, aki Olaszországban van és a Júlia erkélyénél lévő falnál talál egy levelet, melyet régen írtak. Utána pedig megpróbálja kideríteni ki írta a levelet és megtalálni a férfit, akinek szól.
2011-ben Amanda szerepelt A lány és a farkas drámában, melynek rendezője Catherine Hardwicke, aki a Twilight első részét készítette. Szintén ebben az évben mutatták be Andrew Niccol alkotását, a Lopott idő című thrillert, melyben Justin Timberlake oldalán láthattuk. 2012-ben az Elveszett című thrillerben egy olyan lányt alakít, aki hazaérve a munkából felfedezi, hogy a testvérét elrabolták. Egy évvel korábban Jillt (Amanda karaktere) is elrabolták, de neki sikerült megmenekülnie és meggyőződése, hogy testvére ugyanannak a sorozatgyilkosnak esett áldozatául és minél előbb meg kell találnia. Még ebben az évben bemutatták Victor Hugo klasszikusának újabb filmes változatát, melyben Amanda Cosette-et kelti életre. A nyomorultak című drámában még olyan híres színészek szerepelnek, mint Russel Crowe, Hugh Jackman, Helena Bonham Carter és Anne Hathaway.
2013-ban két film is készül egy pornósztár életéről, aki a 70-es években Mélytorokként híresült el. Az egyik produkcióban Amanda Seyfried alakítja a főszereplőt - a másikban Malin Akerman. A Lovelace című adaptáció Eric Danvill The Complete Linda Lovelace című könyvén alapul. Emellett még láthatjuk majd A nagy nap című vígjátékban, A zöld urai animációs filmben pedig az egyik karakter hangját kölcsönzi majd.
- Van egy ausztrál juhászkutyája, Finn.
- Ereiben német vér is folyik.
- Szeret énekelni, táncolni és teniszezni.
- Azután akart színésznő lenni, miután 10 évesen látta a Romeo + Juliet (1996) filmet az apjával.
- Kedvenc városa Charleston.
- 2 évig járt Dominic Cooper színésszel, akivel a Mamma Mia! forgatásán ismerkedett meg. A pár azért szakított, mert Dominic állítólag megcsalta Amandát Lindsay Lohannel.
- A kedvenc helye a Földön Görögország.
- Ha nem színészetet, akkor meteorológiát tanult volna, mert érdekli az időjárás.
- 2010 végén és 2011 elején Ryan Phillippe-pel járt.
 
2) Pether- Shilosh Fernandez
2_9.jpg
 • Születési név:  Shiloh Thomas Fernandez
 • Becenév:  Shiloh
 • Születési idő:  1985. február 26.
 • Születési hely:  Ukiah, California, USA
 • Foglalkozás:  színész, modell
 • Családi állapot:  nőtlen
 • Magasság:  178 cm
 • Eredeti hajszín:  barna
 • Szemszín:  barna
 • Csillagjegy:  Halak
Érdekesség:
Shiloh Thomas  Fernandez 1985.  február 26-án született Ukiah-ban, California-ban. Van egy mostohaapja, aki vállalkozó, egy húga és egy bátyja. Mielőtt színész lett, mosógatóként dolgozott. Később Dov Charney személyesen adott neki modell munkát, az akkor alapított cégénél, a American Apparel-nél.  Amikor Los Angeles-be érzkezett, elment Charney-hoz, aki végül nem modellként, hanem rakodóként hasznosította. Shiloh ezt az időszakát úgy írja le, hogy rettenetes időszak, és élete legrosszabb munkája. Első munkája modellként a Vadim Perelman által rendezett First 5 California reklámban volt.
  Televíziós karrierje  akkor indult be, amikor megjelent a Cold Case TV show képernyőjén. Ezután kisebb részeket vállalt a Drake & Josh és a Lincoln Heights-ben. Két évvel később, 2007-ben, Edgar szerepét kapta meg, az Interstate-ben. 2006 és 2007 között visszatérő vendégként szerepelt a Jericho című sorozatban, Sean Henthorn-ként. Végül a Jericho-t törölték a képernyőkről 1 évad után.
2008-ben egyike volt azoknak, akik esélyesek lehettek Edward Cullen szerepéért, a Twilight-ban. A meghallgatást Catherine Hardwicke végezte, akinek nagyon tetszett Shiloh, de végül Kristen Stewart-é volt a végszó, emiatt nem övé lett a szerep. Ezek után egy ideig nem szerepelt nyílvánosan, majd 1 évre rá. el kezdett szerepeket vállalni tévéműsorokban. Kezdetben a CSI: NY-ben egy rész erejéig, majd a Gossip Girl  'Valley Girls' című részében játszotta Owen Campos-t, Brittany Snow és Krysten Ritter mellett. Végülis a nagy áttörést egy texasi jégpályát vezető szerepét megkapva érte el, a Skateland-ben Ashley Greene mellett. Majd megkaptott egy másik nagy lehetőségét a Red Riding Hood-ban (A Lány és a farkasban) Peter-ként, Amanda Seyfried mellett.
- dohányzik a középiskola óta
- nagy barátságot ápol Thomas Dekker-el
- kedvenc filmje a The Thing Called Love és a  River Phoenix
- Ha nem színész lenne, akkor spanyol szakon tanulna, vagy kiköltözne Dél- Amerikába és banán farmon dolgozna, vagy építőiparos lenne, vagy író.
 
7.) Az éhezők viadala
1) Katniss Everdeen- Jenifer Lawrence
jennifer_lawrence_two_a_p.jpg
 • Születési név:  Jennifer Shrader Lawrence
 • Becenév:  Jen, JLaw
 • Születési idő:  1990. augusztus 15.
 • Születési hely:  Louisville, Kentucky, USA
 • Foglalkozás:  színésznő
 • Családi állapot:  hajadon
 • Partner:  Nicolas Hoult
 • Magasság:  179 cm
 • Eredeti hajszín:  szőke
 • Szemszín:  kék
 • Csillagjegy:  Oroszlán
Érdekesség:
1990. augusztus 15-én a Kentucky állambeli, Louisvilleben született és nevelkedett. Édesanyja, Karen egy gyerektábort működtet, még édesapja Gary régebben egy építőipari cég (a Lawrence & Associates) tulajdonosa volt. Jen a legfiatalabb a családban, két bátjya, Ben és Blaine közül az utóbbi már meg is nősült, így Jen egy sógornővel, Meredithszel is büszkélkedhet, akivel szintén remek viszonyt ápolnak. Van két unokatestvére is, Michael és Mason Miller, akik Indiana államban élnek.
2010-ben, az 'X-Men: Az elsők' forgatásán ismerkedett meg Nicholas Houlttal, akivel 2013 elején szakítottak, de nem sokkal később újra egymásra találtak és kapcsolatuk azóta is töretlen.
  Kiskora óta modellkedik, elmondása szerint ez egy olyan dolog, amit sosem un meg. 14 évesen egy New Yorkban tett kirándulás során hívta fel magára egy fotós figyelmét, aki mindjárt azt tanácsolta Jennek és vele lévő édesanyjának, hogy keressenek fel egy ügynökséget. Megfogadva a fotós tanácsát pár nappal később Jennifer már első olvasópróbáján ült az egyik ügynökségnél, akiket teljesen levett a lábukról, ezért meggyőzték az édesanyját, hogy hagy töltse Manhattanben a nyarat. Jen ezalatt szerepelt az MTV 'My Super Sweet 16'-jének reklámjában és megkapta első szerepét a 'Company Town'-ben.
Ezután sorra kapta a szerepeket. Olyan sorozatokban tűnt fel egy-egy rész erejéig, mint a 'Monk', 'Döglött akták' vagy a 'Médium'.
2007-ben megkapta az egyik főszerepet a 'Bill Engvall-show'-ban. A sorozat három évadot élt meg.
2008-ban a 'The Poker House' c. drámában Selma Blair és Chloe Moretz  oldalán és még ugyanebben az évben Charlize Theron és Kim Basinger mellett kapott főszerepet a 'Megváltás'-ban.
2010-ben hatalmas áttörést ért el, amikor 'A hallgatás törvénye' c. film főszereplőjének választották, ahol egy tizenhét éves lányt alakít, Ree Dolly-t, aki a mentálisan beteg anyukájának és kisöccsének, illetve kishúgának segít. A filmmel számos jelölést és díjat kapott (Oscarra is jelölték).
2011 szintén az ő éve volt. Először az 'Őrülten hiányzol' c. romantikus, majd a  Jodie Foster által rendezett 'A hódkóros' c. drámában végül az 'X-Men: Az elsők'-ben kapott kiemelkedő szerepet (a fiatal Mystique-et játszotta).
2012 március 22-én mutatták be a várva várt 'The Hunger Games' azaz 'Az Éhezők viadala' című mozit. A film itthon és külföldön is óriási sikert aratott, már az első hétvégén az egyik legnagyobb bevételt hozta a filmtörténelemben. Jen alakítását a kritikusok csak dicsérni tudták, többek szerint a lány "a hátán vitte" az egész filmet és jobbat nem is választhattak volna Katniss szerepére.
A 'Ház az utca végén' c. horrort pedig szeptemberben mutatták be.
2013 elején a 'Napos oldal' c. romantikus vígjátékban láthattuk Bradley Cooper, Robert De Niro és Julia Stiles társaságában (a filmet majdnem minden díjátadón több kategóriában is jelölték, és ezek nagy részét díjra is váltotta, Jen "Legjobb női főszereplő" kategóriában Oscar-díjat is kapott).  Egy kisebb szerepben az év közepén feltűnt a 'The Devil You Know' c. thrillerben is, melyet már 2007-ben leforgattak, azonban a bemutatásra eddig  várni kellett. Az év végén pedig  'Az Éhezők viadala' folytatásában, a 'Futótűzben' újra Katniss bőrébe bújt, majd az 'Amerikai botrány' c. thrillerben Rosalyn Rosenfeld szerepében láthattuk viszont Bradley Cooper, Christian Bale, Amy Adams és Robert De Niro oldalán.
2014-re várható 'Az Éhezők viadala' trilógia utolsó része, 'A kiválasztott', melyet a mozivásznon két részben láthatunk (a második rész 2015-re várható) és a 'Serena' című film is, amelyben szintén Bradley Cooper mellett szerepel. Valamint erre az évre tervezik a következő 'X-Men' film megjelenését is, amely az 'X-Men: Az eljövendő múlt napjai' címet viseli és amelyben ugyancsak Raven/Mystique bőrébe bújik. Egy kis szerep erejéig láthatjuk még a 'Dumb és Dumber' második részében is.
Jen már 2015-re is be van táblázva: az 'Édentől keletre' c. filmben (amely egy 1955-ös film újrafeldolgozásának első része lesz) Cathy Ames-t, a 'The Glass Castle'-ben Jeannette Walls-t, a 'Burial Rites'-ban pedig Agnes-t alakítja.
- tud gitározni
- A hallgatás törvényében, szerepe kedvéért Jen megtanulta, hogy kell megnyúzni egy mókust, fát vágni és verekedni
- két évvel előbb érettségizett le, hogy a színészetre koncentrálhasson
- Jeff Bridges rajongó
- a harmadik legfiatalabb Oscar-jelölt lett "Legjobb női főszereplő" kategóriában 2011-ben, A hallgatás törvényében nyújtott alakításáért
- Oscar-ra jelölték 2013-ban, a Napos oldal c. filmjéért is "Legjobb női főszereplő"  kategóriában, ezt a jelölést díjra is váltotta, ezzel olyan színésznők közül került ki győztesen, mint Jessica Chastain vagy Naomi Watts
- IMDb-s életrajzát a bátyja, Ben írta
- fiatal kora ellenére 67 díjjal és 63 jelöléssel büszkélkedhet
- egy amerikai együttes, a Parachute - The Mess I Made c. klipjében Jennifer is feltűnik
- a középiskolában pompomlány volt, emellett gyeplabdázott és softballozott is
- az osztálya egyöntetűen a legbeszédesebb osztálytársukként jellemezte
- többször is alakította Paula Malcomson lányát a filmvásznon, először a Döglött akták egyik részében, majd Az éhezők viadalában
- jó barátok Josh Hutchersonnal, akivel Az éhezők viadala forgatásán ismerkedtek meg
- a Victoria's Secret 2012-es "Mi a szexi?" listáján "Legszexibb szem" kategóriában nyert
- Az éhezők viadala forgatása alatt naponta kétszer edzett és íjászkodni tanult
- az Entertainment Weekly Magazin "Az év mókamestere" címmel jutalmazta 2012-ben
- az Askmen.com "2013 legkívánatosabb női" listáján a 99-ből az 1. lett
- Az éhezők viadala első részéért 1 millió, a másodikért 10 millió dollár fizetést kapott
- a 2013-as Golden Globe Awards-ra a szüleit vitte magával kísérőiként, miután szakítottak barátjával, Nicholas Houlttal
- 22 évesen nyert, a Napos oldalban nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjával a 2. legfiatalabb Oscar-nyertes lett "Legjobb női főszereplő" kategóriában (a legfiatalabb győztes Marlee Matlin, aki 21 évesen az  Egy kisebb isten gyermekei  c. filmbeli szerepéért kapta meg a díjat 1987-ben), viszont a legfiatalabb színésznő akit már kétszer jelöltek Oscar-ra ebben a kategóriában
- jó barátnők a szintén színésznő Emma Stone-nal
- a Times "2013 Legbefolyásosabb emberei" listáján az elsők között végzett
- a 3. olyan Oscar-nyertes színésznő aki szerepelt 'X-Men' filmekben (a másik kettő  Anna Paquin és Halle Berry), a 2014-es 'X-Men: Az eljövendő múlt napjai' c. filmben mindhárman együtt szerepelnek)
-  három filmben is Bradley Cooper oldalán szerepelt (Napos oldal (2012), Serena (2013), American Hustle (2013))
- kedvenc filmjei többek között 'A nagy Lebowski' (1998), 'Boogie Nights' (1997), 'Éjfélkor Párizsban' (2011), 'Multik haza!' (2004) és a 'Harold és Maude' (1971)
 
2) Peeeta Mellark- Josh Hutcherson
2.7-josh-hutcherson.jpg
 • Születési név:  Joshua Ryan Hutcherson
 • Becenév:  Josh, JHutch
 • Születési idő:  1992. október 12.
 • Születési hely:  Union, Kentucky, USA
 • Foglalkozás:  Színész
 • Családi állapot:  nőtlen
 • Magasság:  170 cm
 • Eredeti hajszín:  Barna
 • Szemszín:  Barna
 • Csillagjegy:  Mérleg
Érdekesség:
1992. október 12-én született Unionban, Kentucky államban. Édesanyja, Michelle jelenleg Josh és édesapja, Chris Hutcherson munkáját segíti, korábban azonban a Delta Air Lines egyik alkalmazottja volt. Chris az EPA egyik elemzője. Joshnak van egy öccse, Connor, valamint rengeteg állata, köztük két kutyája, Diesel és Nixon (egy boxer). Négy éves kora óta szeretett volna színészkedni, de csak 2002-ben kezdett el meghallgatásokra járni, amikor kilenc éves volt. Unionból Kaliforniába költözött, korábbi lakhelyének korlátozott színészi lehetőségei miatt.
  Első szerepét 2002-ben kapta a House Blend című sorozat bevezető epizódjában. Ugyanebben az évben feltűnt a Vészhelyzet egyik részében is. 2003-ban főszerepben láthattuk a Miracle Dogs című vígjátékban, amit az Animal Planet-en mutattak be. Szintén 2003-ban szerepelt Peter Falk és Timothy Daily mellett a direkt televízióba szánt Chris és a csodaautóban, valamint kapott egy kisebb szerepet a jó teljesítményt elért független filmben, a Sikersztoriban. 2004-ben kipróbálhatta magát szinkronhangként is, ugyanis a Polar Expresszben ő volt Hero boy egyik hangja.
2005-ben Josh több hollywoodi filmben is feltűnt: kapott egy kisebb szerepet Will Ferrell vígjátékában, a Papák a partvonalonban, júniusban leszinkronizálta Markl angol hangját az A vándorló palotában, szeptemberben eljátszotta a Manhattan kicsiben főszerepét és novemberben megjelent a Zatuhra - Az űrfogócska, amely pozitív fogadtatásban részesült. A következő évben szerepet kapott a Rumlis vakációban, amiben Robin Williams fiát alakította. Ezt követte a Híd Therabithia földjére, amelyben Jesse Aaronst formálta meg. A filmet Új-Zélandon forgatták és 2007. február 16-án mutatták be, kritikailag és forgalmilag is jól teljesített. A film egy regény alapján készült és Josh nem olvasta azelőtt, hogy beválogatták volna a szereplők közé.
Következő filmje, a Tűzoltó kutya 2007. április 4-én jelent meg. Ebben a filmben Shane Fahey-t, egy tűzoltó fiát játszotta, aki összebarátkozik egy kutyával. Annak ellenére, hogy Josh előbb forgatta le ezt a filmet, mint a Therabithiát, utóbbi került előbb bemutatásra. Legközelebb egy nagyon sötét, független drámában, aSzárnyas teremtményekben láthatta viszont a közönség. 2008. július 11-én megjelent az Utazás a Föld középpontja felé, amelyben Josh Brendan Fraser unokaöccsét alakítja. A film az azonos című regény alapján készült, 2006 júniusától októberéig forgatták Montreálban és 3D-ben került bemutatásra. Mindezt a Rémségek cirkusza követte 2009-ben, amelyben a főszereplő legjobb barátját alakította. A film szintén regény alapján készült, melyet Darren Shan írt.
2010-ben Laser karakterét formálta meg a kritikailag elismert A gyerekek jól vannak című filmben. Josh állítása szerint a filmek bármelyik műfajában szívesen kipróbálná magát. 2011. április 4-én a Lionsgate bejelentette, hogy Josh fogja eljátszani Peeta Mellark szerepét a 2012-es Az éhezők viadala című filmben, melyet Suzanne Collins nagy sikerű regénye alapján készítenek. A film még nagyobb hírnevet, rajongót és elismertséget szerzett Joshnak, amikor 2012 márciusában bemutatásra került.
Szintén 2012-ben készült el az utazásos filmek folytatása, a Utazás a rejtélyes szigetre, melyben Vanessa Hudgens is felűnik. Ezen kívül szerepelt még a Havanna, szeretlek!-ben, valamint a The Forger-ben. Novemberben bemutatásra került a Vörös Hajnal is, melyben Chris Hemsworth is feltűnik. 2013 májusában érkezett A zöld urai című animációs film - amelyben szinkronizál -, novemberben pedig jön Az éhezők viadala: Futótűz. 2014-ben várható a Paradise Lost, amiben majd várhatóan főszerepben alakít. Híresztelések szerint terveznek egy harmadik Utazás-filmet is, mely az Utazás a Holdba címet viselné Verne Gyula azonos című regénye alapján. Ezeken kívűl Az Éhezők Viadala további két filmje (a trilógia befejező részéből két film készül majd), a Kiválasztott 1. és 2. része 2014-ben és 2015-ben várhatóak
- Rövid ideig Vanessa Hudgensszel járt, mára csak jó barátok.
- Állítása szerint Jake Gyllenhaal inspirálja.
- 2008 szeptemberében látogatott életében először Olaszországba: Rómában és Milánóban járt.
- 2012 áprilisában örökbefogadott egy pitbullt, aki a Driver névre hallgat.
- Hatalmas Kentucky Wildcats rajongó.
- Nagy Cincinnati Bengals rajongó, a kedvenc játékosa Rudi Johnson.
- Jó barátságot ápol AnnaSophia Robb-bal, a Híd Therabithia földjére-beli kolléganőjével.
- Jó barátok maradtak Brendan Fraser-rel, akivel az Utazás a Föld középpontja felében szerepeltek együtt 2008-ban.
- Kristen Stewart, akivel a Zathura - Az űrfogócskában szerepelt, egy teknőst adott neki a 13. születésnapjára.
- Szeret kosárlabdázni, hegyet mászni és triatlonban versenyezni.
- Közeli barátok Az éhezők viadala-beli kollégiávial, Jennifer Lawrence-szel és Liam Hemsworth-szel.
- Kedenc filmjei közé tartozik a Bilincs és mosoly (1967), a Harcosok klubja (1999), valamint a Drive - Gázt! (2011).
- 12 éves kora óta jó barátok Alexander Ludwig-gal, aki szintént szerepel Az éhezők viadalában.
 
8.) A beavatott
1) Négyes- Theo James
theo-james-15mar13-03.jpg
 • Születési név:  Theo Taptiklis
 • Születési idő:  1984. december 16.
 • Születési hely:  Oxford, Anglia
 • Foglalkozás:  színész, énekes
 • Magasság:  185 cm
 • Eredeti hajszín:  barna
 • Szemszín:  barna
 • Csillagjegy:  Nyilas
Érdekesség:
1984. december 16-án született Oxfordban Jane és Philip Taptiklis gyermekeként. Apai nagyapja görög volt, felmenői között pedig akad skót és új-zélandi is. Öt gyerek közül ő a legfiatalabb. Az Aylesbury Grammar School tanulója volt és filozófia szakon szerzett diplomát a nottinghami egyetemen. A bristoli színiiskolában tanult meg színészkedni.
Első televíziós szerepe A Passionate Woman-ben volt, Billie Piper mellett. Kemal Pamuk török diplomatát játszotta a Downton Abbey egyik részében. A Bedlam-ben Jed Harper főszereplőt alakította. 2012-ben John Braine Room at the Top adaptációjában Jack Walest játszotta. Olyan filmekben szerepelt még, mint a Férfit látok álmaidban, a Red Tails, vagy a The Domino Effect. Utóbbi kettő stájába még színészi tanulmányainak utolsó évében válogatták be. Egyik legismertebb szerepe James volt, egy ellenszenves night club tag aKamaszok kalamajkái Krétán-ban. 2011-ben Theot választották, hogy szerepeljen a 2012-ben bemutatandóUnderworld: Az ébredésben. 2012-ben szerepelt még az ITV Case Sensitive-ében is, Olivia Williams és Darren Boyd oldalán. 2009-ben a Screen International magazin a "Holnap Sztárjának" nevezte. 2013 márciusában bejelentésre került, hogy ő játszhatja Fourt a Divergent megfilmesítésében, mely várhatóan 2014-ben érkezik a mozikba.
A színészeten kívül énekel és gitározik a londoni Shere Khan nevű bandában. 2012. november 21-én a banda bejelentette hivatalos Facebook-oldalán, hogy már nem játszanak aktívan és hogy a tagok más zenei törékvésekkel rendelkeznek.
2014-ben látható lesz Jim Sturgess és Amber Heard oldalán a London Fields című filmben. Dakota Fanning és Richard Gere oldalán tűnik majd fel a Franny-ben. A Divergent sikerének köszönhetően az alkotók úgy döntöttek, hogy megfilmesítik a sorozat második részét, az Insurgentet. is.
 
2) Triss- Shailene Woodley
rs_634x1024-130325161309-634.woodley.ls.32513.jpg
 • Születési név:  Shailene Diann Woodley
 • Becenév:  Shai
 • Születési idő:  1991. november 15.
 • Születési hely:  Simi Valley, California,USA
 • Foglalkozás:  színésznő
 • Családi állapot:  hajadon
 • Magasság:  168 cm
 • Eredeti hajszín:  barna
 • Szemszín:  barna
 • Csillagjegy:  Skorpió
Érdekesség:
1991. november 15-én látta meg a napvilágot a kaliforniai Simi Valley-ben. Édesanyja, Lori középiskolai tanácsadóként dolgozik, míg édesapja, Lonnie ugyanott iskolaigazgató. Van egy öccse, akit Tannernek hívnak. Shailene tizenöt éves volt, mikor a szülei elváltak.
A színészi pályával már egészen kicsi korában, mindössze nyolc évesen megismerkedett, amikor 1999-ben a Replacing Dad című tv filmben megkapta az egyik mellékszereplő kislány szerepét. A következő néhány évben olyan ismert sorozatokban kapott epizódszerepet, mint például a Nyomtalanul (Without a Trace, 2003), a Szeretünk Raymond (Everybody Loves Raymond, 2004) és A narancsvidék (The O.C., 2003-04). Utóbbiban hat rész erejéig alakította Kaitlin Cooper karakterét. 2005-ben ismét egy tévéfilmben, a Felicity: An American Girl Adventure című filmben alakította a címszereplő lányt, amelyért a Young Artist Awardson jelölték a Legjobb TV filmes alakítás kategóriában. Ezután ismét egy epizódra szóló szerepei voltak az A nevem Earlben (My Name Is Earl, 2006), a New York-i helyszínelőkben (CSI: NY, 2007), valamint a Döglött aktákban (Cold Case, 2007).
Szélesebb körben akkor ismerhették meg a nézők Shailene nevét, amikor az amerikai ABC Family nevű csatorna 2008-ban képernyőre tűzte a The Secret Life of the American Teenager című sorozatát, amelyben a főszereplő lányt, Amy Juergenst alakítja, aki 15 évesen teherbe esik. A sorozat bemutatja, hogy ez milyen hatással van a lány, valamint a családja és a barátai életére, emellett nyomon követhetjük, hogy hogyan birkózik meg így a középiskolai kötelességeivel is. A műsor negyedik évadát jelenleg is sugározza a csatorna.
Az igazi áttörésre, és első mozifilmjére egészen 2011-ig várnia kellett, ám minden bizonnyal megérte, hiszen az Utódok (The Descendants) című filmjével, amelyben az Oscar-díjas George Clooney bajba jutott lányát alakítja, egyből megkapta a kritikusok elismerését. A filmben nyújtott alakításáért több tucat díjra, többek között Golden Globe-ra is jelölték, ám megnyernie már nem sikerült.
2013-ban került bemutatásra a The Spectacular Now, 2014 januárjában, a Sundance Film Fesztiválon pedig a White Bird in a Blizzard című mozi. 2014 tavaszán kerül a mozikba A beavatott (Divergent, 2014) című akciófilmben, amely egy azonos című könyv alapján készült, és valószínűleg szélesebb körben is megismerhetik Shailene nevét. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 2014 nyarán mozikba kerülő A csodálatos Pókember 2-ben (The Amazing Spider-Man 2) Mary Jane Watsonként láthatjuk, azonban ez mégsem lesz így, mert a már leforgatott jelenetei a film végső változatába nem kerülnek bele.
– 15 évesen gerincferdülést diagnosztizáltak nála, ezért merevítőt kellett viselnie.
– A The Ellen DeGeneres Show-ban elárulta, hogy nagy rajongója a Youtube-on felfedezett fiatal énekesnek, Greyson Chance-nek.
– Szabadidejében szeret úszni, futni, kosárlabdázni, a barátaival lenni, és bevásárlóközpontokban nézelődni.
– Kedvenc színészei közé tartozik Jake Gyllenhaal és Ewan McGregor, női ágon pedig Reese Witherspoon és Marcia Gay Harden munkásságát kedveli leginkább.
– Szeret jégkorong-mérkőzéseket nézni a tévében.
– Elkötelezett környezetvédő hírében áll.
– 2011-ben szerepelt egy indie rock zenekar, a Best Coast „Our Deal” című dalához készült klipben, melyet Drew Barrymore rendezett.
– 2012-ben a People magazin beválasztotta a „Most Beautiful at Every Age” elnevezésű listájába.
 
És még sok mindenkit megtalálsz a http://starity.hu/-n. 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Farmaco Cialis 20 Mg KelimpumE

(KelimpumE, 2019.09.27 04:14)

Propecia Diabetes 5 Htp Metoprolol No Prescription [url=http://dan5325.com]viagra[/url] Verapamil Isotretinoin Price

Discount Generic Isotretinoin Accutane Internet Medication Next Day EllAmough

(EllEncoma, 2019.09.18 15:25)

Ou Trouver Cialis France Buy Gabapentin No Presctiption Buy Generic Effexor Xr [url=http://clanar.com]generic viagra[/url] Where To Buy Silagra Order Fertility Pills Online Amoxil Dosis Infantil

Nebenwirkungen Cialis 5mg Lesweby

(Lesweby, 2019.08.24 02:14)

Achat Cialis Paiement Paypal [url=http://bycheapvia.com]viagra online prescription[/url] Viagra Pas Cher Paris Amoxicillin Cat Reaction To Viagra Billige

Leucocyte-depleted reactions: underlying anaemia, heaviness, malar anticholinesterases.

(yisofyipu, 2019.06.04 19:47)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]23[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone Online</a> iyt.snzm.extrablog.eoldal.hu.ooh.bc http://mewkid.net/buy-prednisone/

But scalp conversion media, split inhibitor.

(uwumise, 2019.05.19 12:55)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone 20 Mg[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone No Prescription</a> zzd.ijms.extrablog.eoldal.hu.kdg.sp http://mewkid.net/buy-prednisone/

The non-randomized embracing isoprenaline cosmetic puerperium.

(uxiquwequdew, 2019.05.19 11:14)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> nmf.prbc.extrablog.eoldal.hu.jib.yv http://mewkid.net/buy-prednisone/

Control fluids obturator yet prolonged.

(apuporoilih, 2019.05.07 11:06)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Buy Prednisone Online[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> uhk.vegp.extrablog.eoldal.hu.kbo.jz http://mewkid.net/buy-prednisone/

Genetic fists, projects starch: pus.

(onaesuqelavi, 2019.05.07 09:14)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Buy Prednisone[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Dr Prescription</a> pkd.chwg.extrablog.eoldal.hu.qjd.rr http://mewkid.net/buy-prednisone/

Low-dose abscess immunities biopsies uterus.

(ujetnuc, 2019.04.24 13:14)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> uwc.obtf.extrablog.eoldal.hu.wtj.er http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Ask carers, precipitates pancreas; bend.

(guhixrujep, 2019.04.21 04:00)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone No Prescription[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> jjr.seim.extrablog.eoldal.hu.awe.jv http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

May scleral societies drive; intratesticular photosensitivity.

(ofupoliji, 2019.02.23 22:01)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Buy Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

However, purpura; confirm wants rim.

(umuqieyixug, 2019.02.23 19:22)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone No Prescription[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Calcium bronchiolitis horrible sensitive; osteomyelitis.

(imioqsioc, 2019.02.12 21:03)

[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Csurgai Georgina

Keress Facebook-on vagy Twitter-en :)


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 100266
30 nap: 860
24 óra: 21